Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2013 (rezervă)

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2013 (rezervă)

Ești curios cum arată rezolvarea cerințelor de la subiectul de rezervă propus de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării pentru Evaluarea Națională din data de 25 iunie 2013? Profesorii noștri de limba și literatura română îți pun la dispoziție o variantă de răspuns, care respectă indicațiile din barem. Rezolvând singur exercițiile de la acest examen și apoi comparându-le cu cele oferite de către echipa Liceunet vei vedea cât ești de pregătit pentru evaluarea națională și ce mai trebuie să înveți până la examen.

Accesează „Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a – Sesiunea iunie 2013 (rezervă)” și vei vedea cum a fost structurat examenul și care sunt cunoștințele care îți vor fi testate.

Cuprins

A. Scrie, pe foaia de examen, răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos:
1. Transcrie din text câte un cuvânt obținut prin derivare, prin compunere și prin schimbarea valorii gramaticale.
2. Explică rolul celor două puncte în secvența: Atunci zise împăratul: — Cu calul acesta am umblat şi eu a peţi.
3. Selectează o personificare și o enumerație din fragmentul dat. 6 puncte
4. Numeşte două moduri de expunere utilizate în text. 6 puncte
5. Prezintă, în 30-50 de cuvinte (3-5 rânduri), semnificația secvenței: Și dete feciorul un vrav mare de jar calului [...], sforăi o dată de tot scântei îi ieșiră pe nări, apoi se scutură de îi căzu tot părul de pe el și rămase numai un păr luciu-galben ca aurul și era acum calul mai frumos decât toți câți îi avea împăratul.

Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2013 (rezervă)

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.