Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2013

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2013

Ești elev în clasa a VIII-a și urmează să susții Evaluarea Națională la limba și literatura română? Sfatul nostru este să rezolvi cât mai multe subiecte și modele de subiecte de la sesiunile de ani trecuți. Accesând materialul următor vei găsi rezolvările corecte ale celor două subiecte pe care le-au primit elevii de clasa a VIII-a la examenul din 25 iunie 2016. Răspunsurile au fost date de profesori de limba română și respectă baremul oficial, astfel că îți vei putea verifica nivelul de pregătire și vei ști care sunt informațiile pe care mai trebuie să le aprofundezi.

Accezează „Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a – Sesiunea iunie 2013” și vei vedea exact cum sunt structurate cerințele de la examen.

Cuprins

A. Scrie, pe foaia de examen, răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos:
1. Notează câte un antonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor subliniate: sărac, mari, bucurie.
2. Explică rolul virgulei în secvenţa cu inima plină de dor, de bucurie şi de nerăbdare.
3. Transcrie, din text, două cuvinte/grupuri de cuvinte care se referă la timpul în care se petrece acţiunea. 6 puncte
4. Menţionează două trăsături ale genului epic prezente în textul dat. 6 puncte
5. Prezintă, în 30-50 de cuvinte (3-5 rânduri), semnificaţia secvenţei: Biata Ilinca Văduva i-a pregătit băiatului în pripă ce-a putut, a mai împrumutat câte o bucăţică de pânză de prin sat, de i-a făcut şi ea ce s-a priceput, ca o mamă – şi pe la pârguitul strugurilor s-a despărţit, cu lacrămile pe obraz, de singura odraslă a casei şi singura ei mângâiere.

Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2013

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.