Evaluarea Națională Română Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2015-rezervă

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Evaluarea Națională Română Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2015-rezervă

„Evaluarea Națională Română| Clasa a VIII-a – Sesiunea iunie 2015-rezervă” este un material care conține răspunsurile corecte la cerințele care s-au regăsit în subiectul de rezervă de la Evaluarea națională din iunie, 2015 și care îți va fi de mare ajutor dacă ai început deja pregătirea pentru examen. Sfatul profesorilor noștri este să descarci cerințele de pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, să rezolvi fără ajutor exercițiile, iar apoi să compari răspunsurile cu cele date de profesorii noștri. În felul acesta vei vedea care este nivelul tău de pregătire și ce mai trebuie să aprofundezi.

Accesează „Evaluarea Națională Română | Clasa a VIII-a – Sesiunea iunie 2015-rezervă” și vei putea citi o rezolvare de nota 10, întocmai după baremul de la examen.

Cuprins

Subiectul I
A. Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos:
1. Notează câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor subliniate: să clădească,
frică, veritabil.
2. Explică rolul cratimei în secvența n-a renunțat la cămașa albă.
3. Transcrie două cuvinte/grupuri de cuvinte din text care se referă la timpul acțiunii.
4. Precizează două moduri de expunere prezente în textul dat.
5. Prezintă, în 30 – 50 de cuvinte, semnificația secvenței: Faptul acesta îl neliniștește și pe el, și pe mine, și pe Mihăiță chiar. Singur Cotan nu duce nicio grijă. Profesorii cei vechi ne știau pe dinafară, cunoșteau aptitudinile fiecăruia dintre noi […]. Ce avea să fie de acum înainte? Profesorii cei noi nu par deloc încântați de noi.

Evaluarea Națională Română Clasa a VIII-a | Sesiunea iunie 2015-rezervă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.