Eseu despre totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 12
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 3
  • 941
  • PDF

Eseu Bac: Eseu despre totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea

Pentru că Bacalaureatul se apropie cu pași repezi, iar tu trebuie să te pregătești din timp pentru a lua o notă cât mai mare, profesorii noștri au redactat eseul despre totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea pentru subiectul al III-lea la examenul de Bacalaureat Istorie.

Acest material reprezintă un eseu redactat conform baremului de profesori, despre ”Totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea”. De asemenea, eseul face parte din modelul de Bacalaureat la disciplina Istorie din anul 2013.

Descarcă eseul nostru despre totalitarism și democrație pentru un exemplu de nota 10, care te va inspira în redactarea subiectului al III-lea la Bacul de Istorie.

Fragment din text

Secolul al XX-lea se caracterizează în plan european prin afirmarea principiilor democratice şi apariţia regimurilor totalitare, care vor avea o puternică influenţă în dezvoltarea ulterioară a statelor estice si centrale ale Europei de-a lungul veacului. Regimurile internaţionale îşi fac loc în Europa după Primul Război Mondial, când state nemulţumite vor acţiona în consecință. Astfel, Germania este nemulţumită de Tratatul de la Versailles pe care îl consideră un dictat pentru naţiunea germană. Italia, deşi se afla de partea învingătorilor, considera că a pierdut pacea.

O ideologie totalitară din Europa este cea comunistă. Primul stat comunist din lume este Rusia, unde este instaurat după revoluţia bolşevică regimul totalitar de tip comunist, o caracteristică a acestuia fiind faptul că este un regim de extremă stânga, antidemocratic, caracterizat de concentrarea puterii în mâinile unei singure persoane, care este şi conducătorul statului şi care o exercită în mod despotic. Drepturile şi libertăţile cetăţeneşti nu mai sunt respectate, cetăţenii fiind dominaţi de teroare. Partidele politice din opoziţie sunt desfiinţate, fiind instaurat monopartidismul.

Acest regim totalitar de tip comunist va fi instaurat după... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu despre totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.05.2020
    Foarte bun!

Materiale asociate cu Eseu despre totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea