Eseu despre stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 12
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 3
  • 1012
  • PDF

Eseu Bac: Eseu despre stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității

Profesorii noștri au rezolvat Subiectul III al examenului de Bac la Istorie, sesiunea august-septembrie 2015, eseul despre stat și politică în spațiul românesc, astfel ca tu să ai posibiltatea să-ți calculezi nota chiar din ziua examenului.

În acest document ai răspunsul complet și corect al subiectului al III-lea, sesiunea august-septembrie 2015, în care se cerea să redactezi un eseu despre ”Stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității”.

Crezi că ai rezolvat de nota 10 eseul cu tema Stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității? Consultă materialele noastre și vezi dacă ai dat răspunsul corespunzător.

Fragment din text

La începutul Evului Mediu locuitorii teritoriului românesc erau organizați în obști sătești, conduse de cnezi ori juzi, precum și de Sfatul oamenilor buni și bătrâni. Aceste obști sătești au semnalat elementele de continuitate întâlnite atât la daci, cât și la daco-romani. Ulterior, acestea s-au grupat într-un cadru geografic care să permită dezoltarea economică și socială, în structuri autonome, pe care Nicolae Iorga le-a numit „romanii populare”. Aceste autonomii locale au avut un rol important în formarea statelor medievale românești, reprezentând baza coagulării politice.

Organizarea statului feudal în istoria românilor s-a înfăptuit sub forma voievodatului, fiind favorizată de factori interni și externi (creșterea demografică, evoluția economică, politică și religioasă, drumurile comerciale europene cu finalitate la gurile Dunării și Mării Negre – ceea ce a permis dezvoltarea mai rapidă a unor așezări... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu despre stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.

Materiale asociate cu Eseu despre stat și politică în spațiul românesc, în Evul Mediu și la începuturile modernității