Eseu despre stat și politică în România postbelică

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 1007
  • PDF

Eseu Bac: Eseu despre stat și politică în România postbelică

Te numeri printre elevii olimpici care a dat examenul de Bacalaureat la Istorie? Ei bine, îți oferim rezolvarea subiectul al III-lea din cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului pentru disciplina Istorie din anul 2015. Eseul despre ”Stat și politică în România postbelică” a fost redactat de profesori competenți, care au respectat întocmai baremul și informația istorică.

Acest eseu despre stat și politică în România postbelică este foarte util și pentru elevii care urmează să dea examenul de Bac la Istorie, sesiunea iunie-iulie, așa că descarcă-l cu încredere. Citește materialul nostru despre România postbelică și află care sunt cele mai bune formulări și informații pe această temă și asigură-ți în acest mod cea mai eficientă pregătire.

Fragment din text

În urma încheierii celui de-al Doilea Război Mondial, scena politică europeană avea să sufere mari modificări. Pentru aproape jumătate de secol, Europa de Est va fi dominată de regimul comunist, influențele acestuia extinzându-se pe toate planurile, de la cel politic, până la cel economic și social. România va fi una dintre țările în care acest regim se va manifesta puternic, domeniile de activitate fiind controlate în totalitate de oamenii politici comuniști aflați la putere.

Instaurarea comunismul în România s-a realizat în urma unor acțiuni întreprinse atât de fostele protagoniste ale războiului, cât și de clasa politică românească. Intrată inițial alături de puterile Axei, din care făceau parte printre alte state și Germania și Italia, România a întors armele în urma loviturii de stat din data de 23 august 1944. Consecințele acestei acțiuni au fost semnarea unei Convenții de armistițiu cu Națiunile Unite și arestarea generalului Antonescu. Clauzele militare ale armistițiului impuneau circulația trupelor rusești pe teritoriul țării, fapt care a contribuit decisiv la... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu despre stat și politică în România postbelică

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.