Eseu despre politica internă și relațiile internaționale ale României postbelice

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 272
  • PDF

Eseu Bac: Eseu despre politica internă și relațiile internaționale ale României postbelice

Nu știi exact cum trebuie să rezolvi un eseu pentru examenul de Bacalaureat la Istorie, astfel încât să iei punctaj maxim pe el? Ei bine, liceunet îți oferă acest exemplu de eseu, care are ca temă ” Politica internă și relațiile internaționale ale României postbelice”. Acesta semnifică răspunsul corect și corect la subiectul al III-lea din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea specială, a anului 2012. Inspiră-te din eseurile noastre pentru o pregătire ca la carte, care te va ajuta să înțelegi mai bine diferite noțiuni de istorie.

Fragment din text

Politica internă şi relaţiile internaţionale ale României postbelice sunt dependente de situația externă creată în urma încheierii Celui De-al Doilea Război Mondial. Mai precis, deciziile luate de fostele protagoniste ale războiului cu privire la împărțirea continentului aveau să schimbe destinele a milioane de oameni, Europa de Est intrând într-un con de umbră în urma impunerii regimului comunist.

În România, comuniştii vor acţiona în sensul preluării puterii politice încă din toamna anului 1944, bucurându-se de prezenţa Armatei Roşii pe teritoriul României, fiind în acelaşi timp beneficiarii acordurilor secrete dintre marile puteri, care lăsau ţara noastră în sfera de influenţă sovietică. Prin acordul procentajelor din octombrie 1944, Churchill admite o influenţă sovietică de 90% în România.

De altfel, prezenţa armatei sovietice va fi legiferată încă din septembrie 1944, când România este nevoită să semneze o convenţie de armistiţiu la Moscova extrem de defavorabilă intereselor noastre naţionale, anglo-americanii lăsând astfel doar partea sovietică să „negocieze” cu România. Soarta ţării noastre fusese însă decisă la întâlnirile dintre aliaţi. Factorii care au favorizat instaurarea regimului comunist în România au fost... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu despre politica internă și relațiile internaționale ale României postbelice

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.

Materiale asociate cu Eseu despre politica internă și relațiile internaționale ale României postbelice