Eseu despre impactul istoric al războaielor daco-romane

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 9
  • Istorie - 2 ore
  • 10
  • 4
  • 743
  • PDF

Referat: Eseu despre impactul istoric al războaielor daco-romane

Eseul despre impactul istoric al războaielor daco-romane este materialul care îți prezintă etapele care au dus la cele două războaie daco-romane, care au fost conducatori și rolul lor în cadrul conflictului. Eseul descrie modul în care acest conflict și procesul de romanizare au contribuit la evoluția poporului dac.

Citește cu atenție referatul nostru pentru a afla consecințele înfrângerii lui Decebal și cucerirea Daciei de către Imperiul Roman.

Fragment din text

Impactul istoric al războaielor daco-romane

Geto-dacii sunt un popor de origine indo-europeană, reprezentând ramura nordică a tracilor. Geții și dacii sunt denumiri ale aceluiași popor, termenul geți fiind utilizat cu precădere de către izvoarele grecești, în timp ce termenul daci de către izvoarele romane.
Poporul geto-dacilor a intrat în contact cu lumea romană încă dinainte de instaurarea stăpânirii imperiale romane la Dunăre, acest fapt constituind faza inițială a romanizării.
Dintre conducătorii de seamă ai geto-dacilor îi menționăm pe Burebista (82-44 î. Hr.) și Decebal (87-106).

Burebista are meritul de a fi unit pentru prima dată toate triburile daco-getilor și de a fi pus bazele statului dac, ale cărui hotare erau la nord – Carpații Păduroși (Polonia de azi), la sud – Munţii Balcani şi cetatea Appolonia (în Bulgaria, la vest – Dunărea de Mijloc şi Moravia (Bratislava de azi), iar la est – gurile râului Bug şi cetatea Olbia (Ucraina de azi).... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu despre impactul istoric al războaielor daco-romane

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.