Eseu despre formarea statului român modern și evoluția acestuia în secolul al XIX-lea

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
 • Științe sociale 12
 • Istorie - 3 ore
 • 10
 • 3
 • 876
 • PDF

Eseu Bac: Eseu despre formarea statului român modern și evoluția acestuia în secolul al XIX-lea

Echipa liceunet a pregătit pentru tine eseuri la istorie rezolvate complet și corect, pentru ca tu să ai parte de cea mai bună pregătire pentru examenul de Bacalaureat Istorie. Aici ai o rezolvare a cerinței ”elaborați, în aproximativ două pagini, un eseu despre formarea statului român modern și evoluția acestuia în secolul al XIX-lea” din cadrul examenului de Bacalaureat Istorie, sesiunea iunie-iulie, din anul 2013. Eseul de față a fost întocmit conform baremului, respectă limbajul istoric și ordinea cronologică a evenimentelor, fiind un ajutor de nădejde pentru cei care urmăresc să-și consolideze cunoștințele de istorie și să se pregătească pentru Bacalaureat. Citește cu încredere eseul despre formarea statului român modern și evoluția acestuia.

Fragment din text

În ceea ce privește formarea și evoluția statului român modern, se poate spune că secolul al XIX-lea a fost cel mai reprezentativ, iar dovadă stau evenimentele petrecute, toate arătând cât de arzătoare era dorința de emancipare și unire a românilor din cele trei principate.

Una dintre acțiunile în acest sens i-a aparținut lui Tudor Vladimirescu care, la data de 23 ianuarie 1821, prin proclamația-program de la Padeș, din Țara Românească, a făcut cunoscute nemulțumirile românilor cu privire la starea politică și socială a țării din acea perioadă și i-a îndemnat pe aceștia să lupte pentru drepturile lor. Câteva zile mai târziu, mai exact la data de 11 februarie 1821, se întocmește documentul ”Cererile norodului românesc” prin care se cer, printre altele, reforme în justiție și administrație, desființarea privilegilor și creșterea autonomiei. Din păcate, armata otomană se sesizează și intervine cu trupe. Revoluția este înăbușită iar Tudor este asasinat la Târgoviște.

Ideile sale însă nu au murit, ele fiind purtate, reluate și dezvoltate câteva decenii mai târziu de fruntașii revoluțiilor întreprinse în principatele române în anul... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu despre formarea statului român modern și evoluția acestuia în secolul al XIX-lea

[1]
Review-urile utilizatorilor
 • 24.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Este foarte bun! Raspunde intocmai cerintelor date.

Materiale asociate cu Eseu despre formarea statului român modern și evoluția acestuia în secolul al XIX-lea