Eseu argumentativ despre înțelepciune

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
 • Filologie 12
 • Limba și literatura română
 • 10
 • 2
 • 493
 • PDF

Eseu argumentativ despre înțelepciune

Materialul reprezintă un eseu argumentativ despre înțelepciune. Un subiect pe care uneori nu îl înțelegem pe deplin. Iată un eseu ce vine cu argumente și explică ce reprezintă înțelepciunea. Eseul argumentativ despre înțelepciune este unul din materiale care te vor ajuta atât în utilizarea corectă a argumentelor cât și pentru o mai bună înțelegere a structurii unui eseu argumentativ.

Fragment din text

Ipoteza
Dintre toate definițiile găsite pentru înțelepciune, una mi-a atras în mod deosebit atenția prin puterea ei de concentrare: "înțelepciunea este cunoaștere cu înțelegere și perspectivă" (Eolake Stobblehouse). Elaborând, putem spune că virtutea înțelepciunii presupune mai multe calități – cunoaștere, experiență și înțelegere profundă, ceea ce implică toleranță față de nesiguranța vieții, de suișurile și coborâșurile ei.
De asemenea, un om înțelept se deosebește de ceilalți prin optimismul pe care îl afișează față de probleme și necazuri și prin calmul cu care ia decizii dificile. Definiția înțelepciunii consultată în Psychology Today spune că inteligența poate fi necesară, dar nu suficientă și că trebuie completată de capacitatea de a vedea viața în ansamblul ei, de simțul măsurii și de introspecție.

Argumentarea
De ce unii oameni sunt mai înțelepți decât alții? Se spune că înțelepciunea vine odată cu vârsta și cu acumularea de experiență. Cu toate acestea,... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Eseu argumentativ despre înțelepciune

[1]
Review-urile utilizatorilor
 • 05.03.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Exceptional!