Elementele anchetei sociale | Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.
  • normal 11
  • Sociologie - 2 ore
  • 8.7
  • 3
  • 1070
  • PDF

Elementele anchetei sociale | Referat

Acest referat trimis de un elev prezintă Ancheta Socială din perspectiva sărăciei din România. În cadrul anchetei sociale vei descoperi parcurgerea următoarelor elemente: date familiale, situația materială, situația sănătății, relații între membri familiei, locuință și concluzi / propuneri. De asemenea, referatul de față descrie modul în care se va pregăti, realiza și redacta acheta socială de către asistentul social.

Comentariul editorului Liceunet

Momentan, acest material nu a fost verificat de către un profesor, dar poate fi folosit ca suport de studiu sau sursă de inspirație de către elevi.

Fragment din text

Ancheta sociala este o metoda de investigatie intemeiata pe diferite tehnici de culegere si de prelucrare a informatiei, in scopul analizei situatiei sociale si economice a persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor, avand rol de diagnostic social.
In munca de asistenta sociala, obtinerea unor rezultate concrete este esentiala, dar nu trebuie sa neglijam redactarile in scris a celor constatate cu ocazia investigatiei noastre.
Redactarea in scris, mergand paralel cu actiunea, este necesara din mai multe motive:

1. In primul rand, asistenta sociala are un caracter public, fiind efectuata de catre functionari ai statului, sau de catre organizatii neguvernamentale, cheltuielile fiind suportate din bugetul statului sau, respectiv al organizatiei neguvernamentale. Ca atare aceste actiuni sunt supuse controlului atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere tehnic. Asistentul social isi desfasoara activitatea sub indrumarea si controlul unor manageri de programe sociale.
Dupa ce studiaza problema ce i s-a dat in sarcina si ajunge la anumite concluzii ,asistentul social supune planul lui de actiune aprobarii organelor superioare si numai in masura in care primeste aprobarile si fondurile necesare, procedeaza la punerea lui in executie.

2. Deseori o actiune inceputa de un asistent social trebuie continuata de... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Elementele anchetei sociale | Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.