Ecosisteme, peisaje geografice și geosisteme

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 11
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 9
  • 1619
  • PDF

Referat: Ecosisteme, peisaje geografice și geosisteme

Pentru a înțelege mai bine interacțiunile dintre diferite elemente ale mediului înconjurător, acestea pot fi privite din perspectiva geosistemului, ecosistemului antropizat sau natural și a peisajului geografic.

Accesează acest referat despre geosisteme, ecosisteme antropizate sau naturale și pesaje și vei afla la ce se referă fiecare dintre aceste noțiuni și care sunt caracteristicile fiecăreia. Exemplele, schemele și imaginile care însoțesc toate aceste informații te vor ajuta să aprofundezi mai ușor acest subiect important al geografiei.

Citește acum materialul „Ecosisteme, peisaje geografice și geosisteme” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie!

Fragment din text

Mediul înconjurător se referă la totalitatea factorilor fizici, chimic, meteorologici și biologici dintr-un anumit loc cu care organismele vii vin în contact. Din punct de vedere geografic, mediul înconjurător este înțeles ca spațiul ce înconjoară ființele vii, având loc schimburi de materie și energie. În sens particular, meteorologul și climatologul înțelege mediul înconjurător ca fiind atmosfera, inginerul de mediu îl perecepe ca atmosfera din cadrul unei întreprinderi (cadru închis) ce trebuie menținut în parametrii optimi de manifestare a activităților de către om, iar ecologul îl percepe ca habitat (în cadrul căruia locuiesc plante și animale).

Astfel, sunt acceptate diferite denumiri ale mediului înconjurător, precum geosistemul,
ecosistemul și peisajul geografic.

Ecosistemul
Ecosistemul reprezintă, de fapt, asocierea dintre viețuitoare și mediul acestora de
locuire. Este alcătuit din...

Geosistemul
Geosistemul este un spațiu aflat la interfața componentelor principale ale mediului
înconjurător, caracterul de sistem fiind asigurat de evoluția relațiilor...

Peisajul geografic
Peisajul reprezintă aspectul de la suprafața scoarței terestre, a cărei înfățișare și
alcătuire sunt rezultate dintr-o etapă a evoluției unui geosistem. În comparație cu geosistemul, care definește legătura... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Ecosisteme, peisaje geografice și geosisteme

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.