Deșertificarea

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 11
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 5
  • 952
  • PDF

Referat: Deșertificarea

Deșertificarea este un fenomen care afectează din ce în ce mai multe teritorii ale Terrei, având consecințe grave asupra calității mediului și a comunităților umane.

Accesând acest referat, vei înțelege la ce se referă termenul ”deșertificare”, care sunt cauzele și consecințele deșertificării, care sunt teritoriile cele mai vulnerabile la deșertificare și cum poate fi combătută. Tot aici vei afla cum afectează deșertificarea România. Toate aceste informații interesante sunt însoțite de imagini și hărți, care te vor ajuta să aprofundezi mai ușor acest subiect important.

Citește acum materialul „Deșertificarea” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie!

Fragment din text

Deșertificarea reprezintă un fenomen complex de degradare a ecosistemelor din regiunile aride, semiaride și subumede-uscate, ce nu se mai pot regenera, drept urmare a anumitor factori naturali și antropici, inclusiv datorită activităților umane și a modificărilor climatice.

Deșertificarea are drept rezultat reducerea suprafețelor de sol ce sunt acoperite cu vegetație, erodarea solurilor de către vânt și creșterea albedoului suprafețelor active. În această situație, se poate vorbi de un mediu cu echilibru ecologic foarte fragil.
Procesele de deșertificare afectează aproape 25% din suprafața uscatului, circa 110 țări și aproximativ un miliard de locuitori. Pagubele anuale ale acestor procese ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Deșertificarea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.