Corigent la limba română - Caracterizare

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Gimnaziu 7

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

3

Număr de cuvinte

728

Format fișier

PDF

Corigent la limba română - Caracterizare

„Corigent la limba română” este un roman autobiografic scris de Ion Minulescu, al cărui personaj principal este însuși autorul. Trăsăturile lui Bucu, așa cum este prezentat în roman personajul principal, individual, masculin, sunt evidențiate prin intermediul faptelor și gândurilor sale.

Astfel, pentru a te ajuta să realizezi o caracterizare corectă a personajului principal din romanul „Corigent la limba română”, profesorii noștri au conceput acest material în care găsești atât trăsăturile care îl definesc, cât și exemple din text care îți vor folosi pentru a înțelege mai bine opera și pentru a-ți reaminti principalele secvențe.

Fragment din text
„Corigent la limba română” este un roman autobiografic semnat de Ion Minulescu. Publicat pentru prima dată în anul 1928, acesta urmărește anii de liceu ai scriitorului, precum și o serie de aspecte marcante pentru existența sa: prima dragoste, corigența la limba română, orașul de provincie unde și-a petrecut copilăria (Pitești). Deși Minulescu este, înainte de toate, poet, proza sa a surprins plăcut la apariția lucrării de față, care servește drept o confesiune a anilor tinereții scriitorului.

Personajul principal al operei este chiar autorul, Ion Minulescu (poreclit „Bucu”), în vremea adolescenței și a tinereții sale. Caracterizarea acestuia se realizează atât în mod direct (prin intermediul autocaracterizării și al caracterizării făcute de alte personaje), cât și în mod indirect. Caracterizarea indirectă predomină, trăsăturile protagonostului desprinzându-se din vorbele, faptele și gândurile sale.

Bucu este personaj principal, masculin și individual. Mama lui era acum căsătorită cu un căpitan, iar tatăl lui adevărat fusese negustor, dar murise înainte de nașterea copilului... [citește mai mult]