Clima Europei

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 8
  • 1514
  • PDF

Referat: Clima Europei

Acest referat îți prezintă prezintă principalele caracteristici ale climei în Europa. Accesându-l, vei afla care sunt factorii genetici care influențează clima Europei și cum acționează ei. De asemenea, vei înțelege care sunt elementele climatice în Europa și care sunt caracteristicile lor principale. Nu în ultimul rând, vei avea ocazia să consulți o hartă în care sunt reprezentate prinpalele tipuri de climă ale Europei. Aceasta este însoțită de o explicație mai detaliată a fiecăruia dintre acestea.

Acest material a fost conceput de profesorii noștri geografie cu foarte mare atenție, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine lecția „Clima Europei”.

Așadar, citește acum referatul „Clima Europei” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie! Acesta îți va fi de folos nu doar atunci când trebuie să dai un test, ci și pentru a te pregăti pentru examenul de Bacalaureat! După cum probabil știi deja, Subiectul I, punctul D, este dedicat exclusiv acestui subiect.

Fragment din text

Clima Europei

1. Factorii genetici

Factorii care determină existența unui anumit tip de climă într-un anumit spațiu sunt numeroși și au origini diferite. Printre aceștia se numără următoarele elemente: poziția geografică, expoziția și înclinarea versanților, cantitatea de radiație solară primită de la Soare, elementele fizico-geografice din vecinătate (unități de relief sau unități hidrografice) și circulația maselor de aer. În plus, și activitățile antropice pot avea o influență locală asupra climei.
Toți acești factori acționează asupra unui teritoriu concomitent, iar rezultatul acțiunii lor determină existența unor tipuri de climă cu caracteristici diferite, în funcție de specificul local al fiecăruia.

Poziția geografică

- Datorită situării între parelele de 35º și 82º latitudine nordică, Europa dispune, în mare parte, de o climă temperată.
- Pe lângă poziția geografică, acționează și alți factori, care împart clima în mai multe tipuri și subtipuri... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Clima Europei

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.