Ciocoii vechi și noi - Fișă de lectură

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

normal 9

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

4

Număr de cuvinte

1167

Format fișier

PDF

Ciocoii vechi și noi - Fișă de lectură

Ești elev în clasa a IX-a și ai primit cerința de a redaca o fișă de lectură referitoare la opera „Ciocoii vechi și noi” de Nicolae Filimon, însă ai nevoie de o sursă de inspirație? Materialul „Ciocoii vechi și noi - Fișă de lectură” îți va fi de folos întrucât aici găsești informații despre titlul și tema romanului, afli care sunt cele mai importante care iau parte la acțiune, dar găsești și un scurt rezumat. Pe scurt, ai acces la toate informațiile esențiale pe care trebuie să le conțină o fișă de lectură.

Citește „Ciocoii vechi și noi - Fișă de lectură” și nu vei întâmpina probleme la ora de limba și literatura română.

Fragment din text
Titlul operei literare: „Ciocoii vechi și noi”

Autorul: Nicolae Filimon

Date importante despre viața și activitatea autorului: Nicolae Filimon a fost un prozator român, supranumit „creatorul romanului românesc”. Aceasta se datorează faptului că Filimon a scris primul roman românesc, intitulat „Ciocoii vechi și noi”, devenind faimos pentru construirea personajului Dinu Păturică. Născut în data de 6 septembrie 1819, la București, a fost, de asemenea, autor de nuvele romantice și realist-satirice, precum și primul critic muzical român. Activitatea de cronicar muzical și dramatic (1857-1860) îl va ajuta să redacteze documente de epocă în unele dintre capitolele de mai târziu ale romanului „Ciocoii vechi și noi”. Filimon s-a stins din viață în data de 19 martie 1865, la București.

Alte opere ale autorului: ,,Mateo Cipriani”, „Friedrich Staaps”, „O baroneasă de poronceală” (nuvele), „Roman Năzdrăvan”, „Omul de piatră” (basme)

Specia literară: Roman... [citește mai mult]