Caracterizarea Cezarei din nuvela Cezara a lui Mihai Eminescu

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.

Caracterizarea Cezarei din nuvela Cezara a lui Mihai Eminescu

Acest eseu cuprinde caracterizarea personajului principal al nuvelei lui Mihai Eminescu, „Cezara”. Personajul feminin al nuvelei este unul complex care prezintă următoarele trăsături: frumusețe, curiozitate, devotament și maturitate. Personajul feminin este descris din prisma dragostei Cezarei pentru Ieronim și a tuturor acțiunilor întreprinse de aceasta în numele iubirii. Deși nu este un text de nota 10, această caracterizare a Cezarei poate fi folosită ca sursă de inspirație deoarece conține informațiile esențiale de care ai nevoie pentru realizarea unei caracterizări.

Comentariul elevului

Lucrarea are o problema referitoare la structura si modalitatea de prezentare.

Comentariul editorului Liceunet

Această caracterizare a personajului princial, Cezara, al nuvelei scrise de Mihai Eminescu poate fi folosită ca o sursă de inspirație, deoarece prezintă principalele trăsături ale Cezarei, care este personajul principal al nuvelei, dar nu este un eseu de nota 10.

Fragment din text

Dragostea este caracteristica de baza a operei eminesciene, unde personajele sunt conduse de cele mai sacre sentimente, adesea frumos acompaniate de spatiul natural. Astfel, nuvela “Cezara” se incadreaza perfect in literatura, unde standardele eminesciene impun o armonie in opera nationala.

Cezara, personajul feminin al nuvelei, fiica de conte, intruchipeaza trasaturile zeitei Venus, femeia dornica de amor, zeita iubirii si pasiunii. De aici se desprinde si tipul uman al personajului – tipul femeii care topeste inimi de gheata si deschide usi de fier. Intr-un final ea reuseste sa asupreasca inima iubitului sau Ieronim, un ”demon” mindru si nepasator, de o frumusete diferita de cea lumeasca si ordinara.

Fiind o fiinta determinata, trasaturile morale ale Cezarei se reflecta in faptele sale. Hotarirea se reliefeaza in ravasul adresat lui Ieronim... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Caracterizarea Cezarei din nuvela Cezara a lui Mihai Eminescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.

Materiale asociate cu Caracterizarea Cezarei din nuvela Cezara a lui Mihai Eminescu