Caracterizare Didona

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.
  • Filologie 12
  • Limba latină
  • 8
  • 2
  • 858
  • PDF

Referat: Caracterizare Didona

Acest material conține caracterizarea Didonei din opera "Eneida" (”Aeneis”) scrisă de Publius Vergilius Maro. Publius Vergilius Maro este un poet roman din perioada augustană. Epopeea în versuri ”Eneida” este una dintre cele trei mari lucrări ale poetului. Eneida descrie călătoria lui Aeneas, erou troian de origine divină, de la căderea Troiei până la Roma. Didona este personajul feminim al operei și în acest material vei găsi informații despre principalele caracteristici ale acesteia și relația pe care o are cu personajul principal Aeneas.

Comentariul editorului Liceunet

Momentan, acest material nu a fost verificat de către un profesor, dar poate fi folosit ca suport de studiu sau sursă de inspirație de către elevi.

Fragment din text

Caracterizare Didona

Didona, numită și Dido, este personajul feminin complex al operei „Aeneis” de Publius Vergilius Maro. Această este o vestită regină care a domnit în perioada antichitățiii, fiind cunoscută în istorie ca fondatoare a Cartaginei.
Născută în secolul IX î.Hr., fiică a regelui tyrian Mutto, Didona este nevoită să fugă împreună cu averea și slujitorii familiei pe Marea Mediterană după ce soțul acesteia, Sichaeus, este asasinat de fratele ei, Pygmalion, care urmărea să intre în posesia bogățiilor celor doi... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Caracterizare Didona

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.