Caracteristicile Pământului și consecințele geografice

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 9
  • Geografie
  • 10
  • 6
  • 1696
  • PDF

Referat: Caracteristicile Pământului și consecințele geografice

Acesta este un referat despre caracteristicile Pământului și consecințele geografice. Aici vei descoperi dimensiunile și vitezele pământului, vei afla cum se face reprezentarea suprafeței terestre, cum se face reprezentarea coordonatelor geografice sau care este structura internă a Pământului. Accesând referatul vei afla care este suprafața pământului, densitatea, masa și volumul, circumferința (la ecuator, la meridiane sau medie), viteza deplasării pe orbită a pământului și alți indicatori. De asemenea, vei înțelege mai bine ce reprezintă scoarța, mantaua sau nucleul și care este diferența dintre latitudine și longitudine.

Citește acum referatul nostru despre caracteristicile Pământului și consecințele geografice pentru a obține rezultate mai bune la școală.

Fragment din text

Caracteristicile Pământului și consecințele geografice

Pământul este un corp de rotație care face parte din planetele telurice, fiind planeta eșantion. Este a treia planetă a Sistemului Solar ca poziție față de Soare și mai este numită ”planeta albastră” sau Terra de către latini.

Ca formă, Pământul este cu aproximație un sferoid. Terroid sau telluroid, este tot o formă a Pământului, ce se aseamănă cu o ”pară” și redă toate deformările suprafeței terestre. Forma geometrică este cea de elipsoid, adică, sferoidul a suferit o mare deformare: bombarea la Ecuator și turtirea la cei doi poli. Adevărata formă a Pământului este cea de geoid, rezultată prin prelungirea imaginară a Oceanului Planetar pe sub continente. Altfel spus, geoidul este forma pe care a avea-o planeta noastră dacă ar fi acoperită în totalitate de ocean... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Caracteristicile Pământului și consecințele geografice

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.