Baronul din copaci - Caracterizare Cosimo

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Limba și literatura română
  • 10
  • 3
  • 886
  • PDF

Baronul din copaci - Caracterizare Cosimo

„Baronul din copaci”, opera scrisă de Italo Calvino, poate fi unul dintre textele pe care le vei studia în clasa a IX-a la disciplina limba și literatura română, întrucât programa pentru acestă materie prevede și studierea unor opere care abordează tematica „Joc și joacă”. Astfel, dacă vrei să fii 100% pregătit și să poți da cele mai bune răspunsuri la întrebările profesorului de limba română îți recomandăm să citești eseul „Baronul din copaci - Caracterizare Cosimo”.

Aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea scrie propriile tale lucrări de nota 10, dar și pentru a înțelege mai bine romanul lui Italo Calvino.

Fragment din text

„Baronul din copaci” este o carte scrisă de Italo Calvino, autor italian de origine cubaneză, și publicată în anul 1957. Romanul face parte din trilogia „Străbunii noștri”, fiind însoțit de romanele „Vicontele tăiat în jumătate” și „Cavalerul inexistent”. Principala temă a romanului este nerespectarea normelor și a obiceiurilor tradiționale, libertatea de a trăi după propriile principii, reprezentată prin actul de a se muta definitiv în copaci al lui Cosimo. Cosimo Piovasco di Rondo este personajul principal al operei, „baronul din copaci” a cărui poveste bizară este relatată de către fratele său, Biagio.

Cosimo este un personaj masculin, individual și complex ale cărui trăsături sunt prezentate în mod indirect, atât prin observațiile naratorului, fratele său Biagio, cât și prin comportamentul lui, atitudinea sa și relațiile cu celelalte personaje. Cosimo este pentru toți cunoscuții lui un om cu adevarat „original”, un individ ciudat, dar bun și inteligent. Particularitățile acestui personaj dau unicitate poveștii scrise de Calvino, și îl consacrează pe Cosimo ca fiind unul dintre cele mai interesante personaje din literatura universală.

Acțiunea debutează cu refuzul încăpățânat al lui Cosimo de a mânca ceea ce pregătise sora sa. Deși mâncarea ei era dezgustătoare – întrucât Battista se răzbuna pe familia ei prin bucatele pe care le pregătea – refuzul lui Cosimo nu a fost primit bine. Cosimo era fiul cel mare al familiei, moștenitorul titlului și al averii familiei Piovasco di Rondo... citește mai mult

Baronul din copaci - Caracterizare Cosimo

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.