Algoritmi elementari - C++

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.
  • intensiv informatică 11
  • Informatică
  • 9
  • 6
  • 599
  • PDF

Algoritmi elementari - C++

Ești elev în clasa a XI-a sau în clasa a XII-a și ai de rezolvat câteva probleme de informatică, folosind algoritmii elementari în limbajul C++ (varianta Code Blocks) și ai dori să te descurci cât mai bine?

În cadrul acestui material, intitulat „Algoritmi elementari: C++”, ți-am pregătit atât enunțurile cât și rezolvarea a 12 probleme, folosind algoritmi elementari din limbajul C++, algoritmi care îți vor utili fie că ești în clasa a XI-a, fie că ești în clasa a XII-a.

Accesează referatul acesta pentru a vedea cum afli care numere dintre cele citite de la tastatură sunt divizibile cu un număr dat sau dacă s-au citit și numere negative, care sunt tripletele de numere consecutive care au o anumită paritate sau alți algoritmi elementari, astfel încât să te poți descurca cât mai bine la orele de informatică.

Comentariul profesorului

Profesorul a spus că modul de realizare al rezolvărilor este foarte bun, programele rulând toate în Code Blocks.

Comentariul elevului

Nu aș modifica nimic din punct de vedere teoretic (al rezolvării). Poate doar vizual.

Comentariul editorului Liceunet

Momentan, acest material nu a fost verificat de către un profesor, dar poate fi folosit ca suport de studiu sau sursă de inspirație de către elevi.

Fragment din text

În acest referat vei găsi rezolvarea următoarelor probleme de informatică:

1. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se afișeze câte numere divizibile cu 5 au fost citite.
2. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se afișeze cele mai mici 3 numere dintre cele citite.
3. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se afișeze produsul numerelor pare din cele citite.
4. Se citesc de la tastatură numere până suma lor depașește 100. Să se afișeze maximul dintre numerele citite.
5. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește valoarea 0. Să se afișeze dacă toate numerele citite sunt divizibile cu 3.
6. Se citesc de la tastatură numere până suma lor depășește 100. Să se afișeze dacă există numere negative între numerele citite.
7. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se construiască un număr, cu numerele mai mici decât 10 din cele citite.
8. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se construiască un număr cu numerele mai mici decât 10 și pare din cele citite.
9. Se citesc numere până la întâlnirea lui 0. Să se numere tripletele de numere citite consecutiv care au aceeași paritate.
10. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se construiască un număr cu numerele mai mici decât 10 și divizibile cu 3 din cele citite.
11. Se citesc de la tastatură numere până suma depășește 50. Să se afișeze maximul dintre numerele pare citite. Dacă nu există numere pare, se va afișa mesajul "Nu s-au citit numere pare".
12. Se citesc de la tastatură numere până se întâlnește 0. Să se afișeze minimul dintre numerele pozitive citite. Dacă nu există numere pozitive, se va afișa mesajul: "Nu s-au citit numere pozitive"... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Algoritmi elementari - C++

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.