Algele roșii

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 12
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 4
  • 887
  • PDF

Referat: Algele roșii

Acest referat prezintă algele roșii, organisme care fac parte din regnul Protista.
În această lucrare veți găsi o descriere generală a algelor, urmată de o descriere amănunțită a încrengăturii Rodophyta. În această descriere vor fi mentionate caracteristici generale care diferențiază algele roșii, morfologia, obiceiurile de reproducere si importanța lor pentru mediu și oameni.
Consultați cu incredere acest referat pentru o înțelegere mai bună a algelor roșii.

Fragment din text

Generalități

Algele sunt un grup de organisme capabile de fotosinteză, dar care nu sunt plante. Ele sunt importante în ecosistemele marine, de apă dulce și chiar în unele ecosisteme terestre. Studiul algelor se numește ficologie.

Algele pot fi unicelulare, coloniale sau pluricelulare. Unele alge precum diatomeele au dimensiune microscopică, în timp ce alte alge ajung la dimensiuni de 2-3 metri. Unele alge, cum este fitoplanctonul, plutesc în apă, în timp ce altele cresc atașate de roci, lemne, plante sau obiecte solide.

Ele sunt clasificate ca făcând parte din regnul Protista. Grupele principale de alge eucariote sunt: algele verzi, algele roșii, diatomeele, algele brune și dinoflagelatele. Algele albastre-verzi nu sunt considerate de unii oameni de știință ca fiind alge adevărate pentru că sun organisme procariote și nu eucariote... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Algele roșii

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.