Subiectul I Bac Română

Proba scrisă de la Limba și Literatura Română a Bacalaureatului reprezintă interesul principal al echipei Liceunet, motiv pentru care îți oferim tot ajutorul de care ai nevoie pentru aceasta. În cadrul probei, vei avea de rezolvat 3 subiecte (Subiectul I, Subiectul II, Subiectul III), fiecare dintre acestea fiind notat cu câte 30 de puncte. 

Subiectul I de la Limba și Literatura Română presupune înțelegerea unui text la prima vedere, iar pe baza acestuia sunt formulate câteva cerințe. Va trebui să dovedești că știi să aplici noțiunile de lexic, de ortografie, ortoepie și punctuație, dar și unele concepte legate de literatură.

Subiectul I Bac Română - Exemplu de cerință

Una dintre cerințele mai complexe presupune comentarea unui fragment din textul ales ca suport, indicându-se limita minimă şi cea maximă pentru redactarea răspunsului (6-10 rânduri). Dacă cerinţa nu precizează, răspunsurile trebuie redactate punctual, fără a fi integrate în enunţuri elaborate asemeni unor „compuneri”. 

Sugestii pentru Subiecte de tip I la Română

  • citește de câteva ori textul pentru a înțelege opera pe deplin;
  • citește cu mare atenție enunțul pentru a fi sigur că ai înțeles exact cerința. Din grabă sau din cauza emoțiilor poți omite ceva sau se pot crea confuzii;
  • atunci când se cere, „ambalează” răspunsul tău in fraze sau propoziții pentru ca profesorul care îți va corecta lucrarea să vadă că stăpânești bine limba română și nu ai dificultăți de exprimare;
  • folosește un limbaj clar, concis;
  • înainte de examen rezolvă câteva subiecte de genul acesta pentru a te acomoda cu structura.

Subiecte de Bac Română rezolvate

Pentru a fi pregătit 100% pentru examen, echipa Liceunet.ro ți-a pregătit rezolvări ale subiectelor de tip I din anii trecuți de la examenul de Bacalaureat pe care le poți consulta cu un singur click!

  1. Simulare Bacalaureat română, subiectul I, 2015, clasa a XI-a – Profilul real
  2. Modele de subiecte Bacalaureat română, subiectul I, 2015 - Profilul uman
  3. Modele de subiecte Bac
  4. Simulare Bac.