9 Mai Ziua Europei I Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 12
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 2
  • 624
  • PDF

9 Mai Ziua Europei I Referat

„9 Mai Ziua Europei I Referat” este materialul pe care liceunet.ro ți-l propune pentru a afla mai multe despre însemnătatea zilei de 9 Mai care mai este cunoscută și sub numele de „Ziua Schuman”. Citind referatul vei afla ce a reprezentat ”declarația Schuman” și care au fost pașii care au dus la crearea comunității europene.

Fragment din text

Aniversăm ziua Europei pe data de 9 mai în fiecare an. Această aniversare este una a păcii și unității. Însă nu toată lumea cunoaște originile acestei comemorări.

Celebrăm Ziua Europei la această dată pentru că la data de 9 mai 1950 a fost rostită „declarația Schuman” de către ministrul francez al afacerilor externe Robert Schuman. Declarația prevedea înființarea unei comunități a cărbunelui și a oțelului (CECO) care permitea statelor membre să-și administreze împreună aceste resurse. CECO a stat la baza Uniunii Europene de astăzi și este una din primele organizații internaționale de acest fel. Statele sale fondatoare sunt: Franța, Germania, Luxemburg, Belgia, Italia și Țările de Jos.

Ideea lui Robert Schuman și a lui Jean Monnet (care este cel care a conceput în cea mai mare măsură discursul pronunțat de Schuman) era aceea de ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

9 Mai Ziua Europei I Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.