Doamna Bovary

Doamna Bovary (Madame Bovary) este romanul de debut al scriitorului francez Gustave Flaubert, fiind publicat pentru prima dată în anul 1856. În momentul în care opera a apărut în revista La Revue de Paris, în perioada 1 octombrie 1865 - 15 decembrie 1856 procurorii au atacat romanul pentru obscenitate, iar procesul din anul 1857 a făcut povestea celebră. După achitarea lui Flaubert, Madame Bovary a devenit bestseller, iar în prezent este considerată o capodoperă și una dintre cele mai influente opere din istorie.

Romanul spune povestea Emmei, o tânără care prin căsătoria cu Charles Bovary devine doamna Bovary. Acesta este medic și o cunoaște pe Emma prin intermediul tatălui acesteia, care îi fusese pacient. Căsătoria dintre cei doi părea o reușită în ochii societății, însă nu aceeași era părerea fetei, care ajunge chiar să regrete hotărârea luată.

Mai multe despre tema acestei opere, dar și despre evoluția poveștii dintre Emma și Charles Bovary vei afla citind ebook-ul pus la dispoziție de către profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Doamna Bovary

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.