Lock

Deșertul tătarilor de Dino Buzzati

Lock

Deșertul tătarilor este un roman scris de autorul italian Dino Buzzati în anul în 1939 și publicat un an mai târziu, în 1940. După apariție, opera a fost declarat de către vocile critice ca fiind unică în literatura europeană de până atunci. Romanul i-a adus autorului recunoaștere internațională, fiind considerată capodopera autorului, cu toate că a mai scris și alte opere care s-au bucurat de la fel de multă popularitate. 

Dacă dorești să citești un rezumat al acestei opere, materialul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet îți va fi de mare ajutor. 

Romanul spune povestea lui Giovanni Drogo, un tânăr militar care este trimis să păzească fortăreața Bastini, situată în mijlocul unei pustietăți. Acesta își petrece mulți ani din viață așteptând invazia tătarilor, însă acest eveniment se petrece abia în momentul în care Drogo este bătrân și prea bolnav pentru a face față confruntării.

Iată și un scurt fragment din textele pe care le vei găsi accesând aceste pagini:

Pentru o perioadă, după sosirea la Bastiani, Giovanni Drogo mai păstrează câte ceva din tânărul cu viață obișnuită, de oraș, și își dorește să se transfere și să revină la existența lui de dinainte. Cu toate acestea, „boala fortului” îl face să piardă această oportunitate, de frica apariției tătarilor și a ratării a ceea ce considera el ca fiind scopul existenței sale. Asemenea celorlalți militari care se aflau în fortăreață, protagonistul...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Deșertul tătarilor de Dino Buzzati

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.