Comentariu

...

Tema

O analiză a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema abordată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Curcubeul”, tema principală este iubirea. În ciuda atmosferei de aparent optimism a poeziei, asocierea iubirii cu un curcubeu este menită să ilustreze efemeritatea împlinirii romantice.

Exemplu

Așa cum remarcăm încă din titlul operei, tema principală a poeziei este iubirea. În ciuda atmosferei de aparent optimism care domină primele trei strofe…

...

Comentariu pe strofe

Recomandăm realizarea comentariului poeziei dedicând o atenție sporită structurii acesteia, precum și fiecărei idei și imagini artistice prezente în fiecare strofă. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de tema/temele principale abordate prin intermediul acestei opere literare. Nu uita să argumentezi folosind exemple întâlnite în text!

Exemplu

Poezia „Curcubeul”, de Dimitrie Anghel, se împarte în patru strofe a câte patru versuri fiecare. Textul se deschide cu ideea efemerității, a instabilității („Ce s…

...

Curent literar

Pentru a motiva corect apartenența poeziei „Curcubeul” la un anumit curent literar, trebuie să fii întotdeauna foarte bine familiarizat cu trăsăturile acestuia. Apoi, le vei identifica în cadrul poeziei și îți vei argumenta afirmațiile cu exemple din text. În cazul operei de față, este vorba despre curentul literar simbolist.

Exemplu

Apărut în Franța la finalul secolului al XIX-lea, simbolismul este un curent literar manifestat, mai târziu, ș…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in