Despăduririle, deșertificarea și poluarea

Despăduririle, deșertificarea și poluarea este eBook-ul unde îți vom explica temele pe care nu doar le studiezi în clasa a XI-a la Geografie, ci sunt unele de interes deosebit, în special, datorită defrișărilor masive care au loc anual în România și a poluării care ne afectează zilnic.

Accesând ”Despăduririle” vei afla mai multe despre rolul pădurilor, ce reprezintă despăduririle, modul în care se poate reface suprafața împădurită și e măsuri se pot lua pentru a reduce despăduririle. Citește acum pagina despre despăduriri pentru a înțelege mai bine una din cele mai importante probleme ale mediului.

Deșertificarea este un fenomen care afectează din ce în ce mai multe teritorii ale Terrei, având consecințe grave asupra calității mediului și a comunităților umane. Accesând acest capitol, vei înțelege la ce se referă termenul ”deșertificare”, care sunt cauzele și consecințele deșertificării, care sunt teritoriile cele mai vulnerabile la deșertificare și cum poate fi combătută. Tot aici vei afla cum afectează deșertificarea România. Toate aceste informații interesante sunt însoțite de imagini și hărți, care te vor ajuta să aprofundezi mai ușor acest subiect important.

Pagina despre poluare este materialul unde îți prezentăm principalele caracteristici ale poluării, tipurile de poluare în funcție de domeniul în care sunt exercitate. Aici vei găsi informații despre poluarea aerului, poluarea apei sau despre poluarea solului. De asemenea, vei afla scenariile despre evoluția mediului pe plan local, regional sau global. Citește acum referatul despre poluare pentru o mai bună documentare a temei și pentru a cunoaște care sunt modalitățile prin care putem prevenii poluările.

Odată cu progresul tehnologic, mediul înconjurător a avut mult de suferit. De aceea, preocupările pentru protecția mediului s-au înmulțit și ele.

Accesând pagina despre protecția mediului, vei putea afla, în primul rând, care sunt cauzele degradării mediului înconjurător și care sunt consecințele. De asemenea, vom lămuri la ce se referă termenul de „conservare și protecție a mediului” și vom vedea cum se poate pune, concret, în aplicare. Astfel, profesorii noștri de geografie îți vor explica modul în care sunt delimitate zonele de protecție și care este diferența dintre un parc național și o rezervație științifică, de exemplu.

Materialul nostru despre protecția mediului, structurat sub forma unui referat, este însoțit de imagini utile și sugestive, care te vor ajuta să îți fixezi mai ușor toate aceste informații interesante.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Despăduririle, deșertificarea și poluarea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.