Lock

Referat Definirea

Lock

Acest eBook te poate ajuta să înveți ce caracterizează definirea, ce înseamnă corectitudinea în definire, precum și tipurile de definiții logice. eBook-ul nostru este structurat sub forma unui referat, în funcție de programa de la bac din 2020 și de principalele teme din manualele de logică. Astfel, vei putea fi mai bine pregătit atât pentru examenul de bacalaureat la logică cât și pentru un test la logică. 

Rolul definirii este foarte important atât ca bază pentru alte operații logice, cât și în general, în procesul de cunoaștere. Prin definirea lor logică, noțiunile capătă un loc precis în sistemul cunoașterii și pot fi utilizate mai departe în raționamente de la cele mai simple la cele mai complexe. Mai mult decât atât, definițiile răspund prin intermediul limbajului nevoii naturale a omului de a știi ce este un lucru anume. În acest sens, este fundamental să acordăm atenție atât înțelegerii regulilor de definire corectă cât și tipurilor de definiții.

Accesează acest eBook și începe să te pregătești pentru bacalaureatul la logică! Aici găsești explicat în amănunt fiecare concept nou referitor la definire, precum și exemple cu cerințe privind definirea întâlnite la bac.

Extract

Mai jos poți citi un fragment scurt din eBook-ul nostru despre definire:

Regula obiectivității

Regula obiectivității, subsumată regulii clarității, atrage atenția asupra faptului că propozițiile persuasive pot crea confuzie. Conform acesteia, definiția trebuie să excludă terminologia afectivă și explicațiile bazate pe emoții, limitându-se la a explica definitul în mod obiectiv, nepărtinitor. 

Un exemplu de definiție greșită este: 

Logica este știința care apropie cel mai mult omul de atingerea maximului său potențial în materie de înțelepciune.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Referat Definirea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.