Umanismul

Vrei să afli caracteristicile umanismului și alte trăsături ale acestui curent literar? Ai de realizat un eseu, referat sau doar te pregătești pentru examenul de Bac pe tema „umanismul - curent literar”? Vei înțelege mult mai bine această mișcare și vei reține caracteristicile și reprezentanții lui citind informațiile de pe această pagină. Totodată, vei afla detalii despre umanismul românesc și despre apariția acestuia în literatura română. Partea bună este că noțiunile au fost structurate de către profesorii noștri de limba și literatura română astfel încât să înveți rapid și eficient.

Astfel, citind acest eBook vei găsi detalii despre noțiuni precum:

  • definiția umanismului
  • umanismul - caracteristici
  • umanismul românesc - trăsături
  • reprezentanții umanismului

Accesează pagina „Umanismul” și vei putea consulta o serie de informații folositoare, inclusiv cele despre umanismul românesc.

1. Abordare generală a umanismului

Dacă ar fi să dăm o definiție foarte generală termenului „umanism” acesta se poate traduce printr-un ansamblu de idei și concepții manifestate ca o grijă față de om. În sens particular, umanismul este mișcarea culturală manifestată în aproape toate țările Europei în Epoca Renașterii (secolele al XIV-lea - al XVI-lea). Aceasta presupunea emanciparea ființei umane prin cultură și artă, pornind de la studiul li...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in