Tradiționalismul

Vrei să afli definiția și care sunt cele mai semnificative trăsături ale tradiționalismului, dar și care sunt temele și motivele abordate de scriitorii tradiționaliști în operele lor? Atunci accesează ghidul nostru dedicat curentelor literare și vei fi pregătit 100% pentru școală și pentru examenul de Bacalaureat. În plus, tot aici vei găsi un subcapitol intitulat Tradiționalismul | Reprezentanți, care conține o listă cu scriitorii care și-au publicat opere în această perioadă.

1. Trăsăturile tradiționalismului

Tradiționalismul este un curent literar apărut în perioada interbelică, ale cărui principii sunt promovate de revista „Gândirea”, lansată în 1921. Scrieri literare cu tentă tradiționalistă pot fi regăsite și în perioada antebelică, ele fiind influențate de mișcări literare precum sămănătorismul (semănătorismul) și poporanismul. Acestea din urmă au promovat specificul național, tradiționalismul interbelic preluând o serie de elemente din ideologia celor două orientări tradiționaliste, precum susținerea valorilor românești, valorificarea istoriei și a folclorului.

Mai mult, tradiționalismul interbelic poate fi analizat doar în opoziție cu modernismul, aceste curente literare dominând perioada di...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in