Realismul

Nu știi exact care sunt trăsăturile realismului, scriitorii reprezentanți sau cum s-a manifestat și a influențat realismul literatura română? În acest caz, pagina dedicată realismului din ghidul „Curentele literare” este ajutorul de care ai nevoie pentru a obține note bune la școală și la Bacalaureat.

În capitolul „Realismul” vei găsi toate detaliile importante despre acest curent literar, iar pentru a-ți fi mai ușor să le reții, informațiile au fost structurate în subcapitole. De asemenea, tot aici vei găsi tot ce trebuie să știi despre felul în care s-a manifestat realismul în literatura română.

Accesează capitolul „Realismul” și vei afla de la profesorii noștri de limba și literatura română o mulțime de informații folositoare.…

...

1. Abordare generală a realismului

„Realismul se definește prin grija de a descoperi, de a revela o realitate pe care romantismul a evitat-o sau a travestit-o.” (G. Picon)

Mișcare literară care apare în Franța la mijlocul secolului al XIX-lea, realismul punea accentul pe relația dintre realitate și artă. Termenul a fost utilizat de către Friedrich Schiller prima dată în anul 1798, cunoscând o răspândire rapidă în plan european. Astfel, realismul ajunge și în literatura română, fiind considerat curentu…

...

2. Trăsături

  • personajul realist e descris în mediul său natural, existând personaje tipice care acționează în situații tipice;
  • sunt prezentate relațiile dintre individ și …

...

3. Reprezentanți

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in