Postmodernismul

Postmodernismul este unul dintre curentele literare pe care le vei studia la școală de aceea este foarte important să știi toate informațiile privitoare la acest subiect.

Pentru a te ajuta să obții note mari la școală și la Bacalaureat, profesorii noștri au conceput un capitol special pentru postmodernism unde au inclus noțiuni precum:

  • definiția postmodernismului
  • abordare generală
  • trăsături
  • reprezentanți

Citește capitolul „Postmodernismul” și vei reține mult mai ușor informațiile importante, iar astfel vei reuși să dai răspunsurile potrivite la ora de limba și literatura română!…

...

1. Abordare generală

Postmodernismul este o mișcare care a început să se manifeste după cel de …

...

2. Postmodernismul românesc

Postmodernismul este un curent literar care atinge apogeul în literatura română prin activitatea scriitorilor din anii ’80. Astfel, postmodernismul se afirmă începând cu anul 1980 și se manifestă până în zilele noastre, fiind complementar modernismului. Termenul de postmodernism este unul extrem de complex și de controversat, tocmai de aceea definirea sa a reprezentat pentru critica literară o adevărată provocare, fiind generate adesea dezbateri în jurul acestui concept.

Totuși, este general acceptat faptul că postmodernismul se detașează de modernism, pe care îl depășește (prefixul „post” evidențiind distanțarea) prin viziunea inovatoare pe care o prop…

...

4. Reprezentanți ai postmodernismului

  • SUA: Vladimir Nabokov, John Barth, Thomas…

...

5. Reprezentanți ai postmodernismului românesc

Poezie

Proză

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in