Neomodernismul

Definiția neomodernismului, caracteristicile acestui curent literar și scriitori reprezentanți sunt doar câteva din informațiile pe care le găsești accesând eBook-ul dedicat curentelor literare.

Noțiunile pe care le găsești aici au fost explicate de către profesorii noștri de limba și literatura română cât mai pe înțelesul tău și structurate în așa fel încât tu să reții foarte ușor informațiile și să obții note mari la școală și la Bacalaureat.

Accesează pagina Neomodernismul și vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.…

...

1. Abordare generală

Neomodernismul este un curent literar postbelic conturat în jurul revistei „Albatros” care îṣi începe activitatea în 1941, sub conducerea lui Geo Dumitrescu. Acest curent care atinge apogeul în anii ’60 prin operele unor scriitori precum Nichita Stănescu sau Marin Sorescu își are originile în modernismul interbelic, Arghezi ṣi Blaga devenind modele pentru scriitorii acestei perioade. Deși îşi fixează rădăcinile în modernismul in…

...

2. Trăsături

Fiind un curent literar inovativ, care promovează scrisul „contra curentului”, mai exact, eliberarea scriiturii de șabloanele socialiste, neomodernismul are drept trăsături definitorii:

  • aṣezarea este…

...

3. Reprezentanţi

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in