Criticismul junimist

Vrei să afli când a fost înființată societatea „Junimea”, care sunt cei mai importanți reprezentanți și cum au fost puse bazele acestei societăți? Atunci citește capitolul „Criticismul junimist” și vei afla o serie de detalii importante chiar de la profesorii noștri de limba și literatura română.

În plus, toate evenimentele și noțiunile legate de criticismul junimist au fost explicate în termeni simpli și cât mai pe înțelesul tău pentru a fi ușor de reținut.

Citește capitolul „Criticismul junimist” și vei fi mult mai aproape de a obține rezultatul dorit la școală și la examenul de Bacalaureat!

1. Abordare generală a criticismului junimist

Studiile lui Titu Maiorescu, printre care se numără „O cercetare critică asupra poeziei române de la 1867”, „În contra direcției de azi în cultura română”, au reprezentat analize complexe ale situației în care se afla literatura română în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, oferind totodată noi direcții demne de urmat în vederea redresării culturale. Societatea „Junimea”, la a cărei înființare Maiorescu însuși a contribuit, a sprijinit activitatea reformatoare a acestuia promovând valorile culturale prin intermediul revistei junimiștilor – „Convorbiri literare”.

Întorși de la studii din străinătate,...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in