Avangardismul

Ai studiat la școală avangardismul, dar nu îți mai amintești definiția, care sunt trăsăturile acestui curent sau care sunt scriitorii reprezentanți? Echipa Liceunet vine în ajutorul tău și îți pune la dispoziție un eBook dedicat curentelor literare în care vei găsi și informații despre acest subiect.

Partea bună este că toate capitolele au fost scrise cât mai pe înțelesul tău, iar informațiile pe care le găsești aici sunt structurate în așa fel încât să reții cât mai repede și mai ușor informațiile esențiale.

Citește capitolul „Avangardismul” și îți vei îmbunătăți performanțele școlare!…

...

1. Abordare generală

Avangardismul literar reprezintă un fenomen radical care îṣi are originile în primele decenii ale secolului al XX-lea. Conform DEX, cuvântul „avangardă” este definit ca fiind „grup sau detașament de ostași care merge în fruntea unei trupe în mișcare, deschizându-i drumul”. Astfel, observăm faptul că avangardismul literar păstrează o parte din semantismul iniţial, întrucât această miṣcare artistică se caracterizează prin curaj, energie, ţinând cont de faptul că dinamitează orice ṣablon sau tipar în procesul de creaţie.

De asemenea, avangardismul, indiferent de manifestările pe care le dez…

...

2. Trăsături generale ale avangardelor:

  • atitudinea revoluţionară, tendinţa nihilistă, regândirea modului de utilizare a cuvintelor;
  • imaginaţia creatoare trebuie cu orice preţ eliber…

...

3. Orientări avangardiste

De-a lungul timpului, spiritul avangardist a cunoscut mai multe tendinţe, fiecare având anumite particularităţi ṣi manifestându-se în diverse domenii precum: sculptură, literatură, pictură etc. Printre aceste tendinţe avangardiste se numără dadaismul, suprarealismul, constructivismul.

a) Dadaismul

  • reprezintă o orientare avangardistă întemeiată de Tris…

...

4. Reprezentanţi

  • Tris…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in