Comentariu

...

Tema

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul romanului „Craii de Curtea-Veche”, avem de-a face cu tema destinului uman într-un context social degradat din punct de vedere etic. 

Exemplu

Tema predominantă a romanului „Craii de Curtea-Veche” este reprezentată de destinul tragic al omului care trăiește într-un mediu decadent, …

...

Rezumatul pe scurt

Recomandăm realizarea rezumatului romanului ținând cont de structura sa, și accentuând doar cele mai importante elemente, având în vedere faptul că romanul are o întindere mai lungă decât alte opere literare . Astfel, în redactarea acestui rezumat vei stabili cu atenție întâmplările-cheie petrecute de-a lungul romanului.

Exemplu

Romanul este structurat în patru părți, intitulate, după cum urmează: „Întâmpinarea crailor”, „Cele trei hagialâcuri”, „Spovedanii” și „Asfințitul crailor”. Personajele principale sunt „craii de Curtea-Veche”, porecla colectivă a unui grup de patru indivizi: personajul-narator, Pantazi, Gore Pirgu și Pașadia Măgureanu, prietenii acestuia. 
[...]
În incipit, asistăm la o scenă grăitoare în ceea ce privește caracterul personajului-narator. Acesta este deranjat și trezi…

...

Caracterizarea personajelor

În romanul „Craii de Curtea-Veche”, îți va fi ușor să realizezi caracterizarea oricăruia dintre cei patru protagoniști. Indiferent de personajul ales, în redactarea caracterizărilor vei avea în vedere stabilirea tipologiei personajelor (principal/secundar, masculin/feminin, individual/colectiv), precum și modalitățile de caracterizare a acestora (directă/indirectă). Nu uita să exemplifici trăsăturile conturate prin referire la textul romanului.

Exemplu

Gore Pirgu, denumit „licheaua fără seamăn” „cu suflet de hingher și de cioclu”, reprezintă ima…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in