Sobieski și românii de Costache Negruzzi

Sobieski și românii este o nuvelă scrisă de Costache Negruzzi și publicată pentru întâia oară în „Calendar pentru poporul românesc pe anul 1845”, apoi în „Almanahul de învățătură”, în anul 1846. Ulterior a fost inclusă în volumul „Păcatele tinerețelor” apărut în anul 1857.

Opera este considerată ca fiind una de referință pentru literatura română, în special datorită caracterului istoric, nuvela având ca temă principală eroismul de care au dat dovadă plăieșii de la Cetatea Neamțului. Sursa principală a operei o constituie două dintre textele lui Dimitrie Cantemir, „Istoria Imperiului Otoman” și „Viața lui Constantin Cantemir”, în care se vorbește despre vitejia de care au dat dovadă cei 19 plăieși care au rezistat asaltului Cetății Neamțului, cauzând pierderi mari oastei polonezilor.

Pentru a înțelege și asimila cât mai bine informațiile prezentate în acest text, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat al nuvelei. Îl poți folosi atât ca sursă de inspirație pentru scrierea propriilor eseuri, cât și sursă de informație.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sobieski și românii de Costache Negruzzi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.