Ghid | Corpuri rotunde

În acest ghid de matematică pentru gimnaziu vei putea găsi noțiuni teoretice și probleme rezolvate complet din capitolul Corpuri rotunde (clasa 8).

Corpurile rotunde se studiază în cadrul orelor de geometrie de pe parcursul clasei a 8-a, pe finalul celui de-al doilea semestru.

Profesorii noștri de matematică ți-au pregătit toate noțiunile teoretice legate de corpuri rotunde din clasa 8, abordând următoarele: cilindrul circular drept; conul circular drept; trunchiul de con circular drept; sfera.

Pentru fiecare noțiune teoretică introdusă vei găsi definiția, reprezentarea în plan, desfășurarea, secțiunile paralele cu baza, secțiunile axiale și formulele de arii și volum (aria laterală, aria totală și volum); în plus, vei vedea pentru aceste corpuri rotunde probleme rezolvate complet, pentru ca tu să înțelegi cât mai bine conținutul acestui ghid de geometrie în plan.  

Cel mai des întâlnit corp rotund este sfera (minge sau planetă), dar și cilindrul (pahar, butoi sau doză de suc) sau conul circular drept (coif sau cornet de înghețată).

Așadar, urmărește cu atenție atât noțiunile teoretice, cât și problemele rezolvate cu corpurile rotunde de clasa a 8-a din acest ghid de matematică pentru gimnaziu pregătit special pentru tine de către profesorii noștri de matematică din cadrul echipei Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Corpuri rotunde

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.