Cireșarii de Constantin Chiriță
"Cireșarii", scris de Constantin Chiriță, este un ciclu de romane ce a captivat generații de adolescenți prin temele sale universale, aventurile palpitante și personajele memorabile. Abordând teme precum prietenia, curajul și descoperirea de sine, opera a devenit un punct de referință în literatura română pentru tineret.
Textele au fost publicate în perioada 1956 și 1963 și sunt intitulate astfel: Cavalerii florii de cireș (numit inițial Teroarea neagră), Castelul fetei în alb, Roata norocului, Aripi de zăpadă (numit inițial Teroarea albă), Drum bun, Cireșari!. În anii 1970 ele au fost ecranizate ca serial de televiziune, bucurându-se de un mare succes.
Opera prezintă în mai multe episoade aventurile a șapte copii aflați în clasa a VIII-a: Victor, Ionel, Dan, Maria, Ursu, Tic și Lucia. În primul volum aceștia pornesc într-o expediție la Peștera Neagră, în cel de-al doilea o cunosc pe Laura, o fată nou venită în oraș, iar în volumul al treilea încearcă să rezolve misterele unui furt. Volumul patru îi prezintă pe copii într-o tabără la munte, iar în volumul cinci copii au deslușit un mister pe litoralul Mării Negre.
Accesează rezumatul pe capitole oferit de echipa Liceunet pentru a te aprofunda în universul captivant al Cireșarilor și pentru a descoperi de ce această operă rămâne atemporală și relevantă.