Referat

Comunismul este una dintre temele de mare interes atât pentru profesorii care le solicită elevilor întocmirea unor referate cât și pentru elevii care doresc să cunoască mai multe despre istoria recentă a României.

Materialele din paginile alăturate se pot utiliza ca suport pentru lecția de clasă, dar în această categorie vei găsi exemple de referate de nota 10 având ca temă centrală comunismul.

Noi am pregătit referate despre comunismul în România, despre revoluția din 1989, despre Gheorghe Gheorghiu-Dej (primul lider comunist al statului român), Nicolae Ceaușescu (cel care a condus România între anii 1965 și 1989), Stalin (unul dintre cei mai mari exponenți ai regimului totalitar comunist), un referat despre disidența anticomunistă și un referat despre secolul XX între democrație și totalitarism.

Aceasta este un fragment din referatul despre Nicolae Ceaușescu:

”Începând cu anii ’70, Ceaușescu își pune în practică ideile arhitecturale. Acum se construiesc Metroul din București, Canalul Dunăre-Marea Neagră, zeci de mii de blocuri, fabrici, timp în care sunt demolate biserici prin nevoia de a fi creat un spațiu nou care să fie ocupat de blocuri. Pentru că nu dispunea de mijloacele necesare susținerii unui asemenea proiect, Ceaușescu a contractat împrumuturi externe, datoria sa ridicându-se la 13 miliarde de dolari. Președintele României a dispus achitarea imediată a datoriilor fără contractarea unor alte credite.”