Lock

Referat

Lock

Comunismul este una dintre marile teme din programa examenului de bacalaureat la istorie. Referatele despre comunism din paginile următoare se pot utiliza ca suport pentru lecția de la clasă.

După cum poți observa din lista de mai sus, ți-am pregătit referate despre comunismul în România și exponenții săi: Gheorghe Gheorghiu-Dej (primul lider comunist al statului român), Nicolae Ceaușescu (cel care a condus România între anii 1965 și 1989), Petru Groza (Prim-Ministru comunist). De asemenea, aici găsești referate despre disidența anticomunistă sau despre Revoluția din 1989

Totodată, e important să cunoști istoria comunismului în lume. Astfel, ți-am pregătit și referate despre  Stalin (unul dintre cei mai mari exponenți ai regimului totalitar comunist) și despre secolul XX între democrație și totalitarism.

Aceasta este un fragment din referatul despre Nicolae Ceaușescu:

Începând cu anii ’70, Ceaușescu își pune în practică ideile arhitecturale. Acum se construiesc Metroul din București, Canalul Dunăre-Marea Neagră, zeci de mii de blocuri, fabrici, timp în care sunt demolate biserici prin nevoia de a fi creat un spațiu nou care să fie ocupat de blocuri. Pentru că nu dispunea de mijloacele necesare susținerii unui asemenea proiect, Ceaușescu a contractat împrumuturi externe, datoria sa ridicându-se la 13 miliarde de dolari. Președintele României a dispus achitarea imediată a datoriilor fără contractarea unor alte credite.

Citește referatrele despre comunism în continuare!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in