Compunere despre iarnă

Dacă ai primit tema de a scrie o compunere despre iarnă, dar nu ai suficient de multă inspirație pentru a redacta un material de nota 10, îți recomandăm să citești textul pe care l-au pregătit profesorii noștri de limba română. Nu doar că vei găsi câteva idei interesante pe care să le dezvolți în materialul tău, dar vei vedea și cum trebuie structurată o compunere.

Citește această compunere despre iarnă, iar apoi scrie propriul tău text despre căderea primei zăpezi și venirea anotimpului rece.

Compunere despre iarnă

Iarna a sosit, iar zăpada nu s-a lăsat așteptată. Din cer cad fulgi grei de nea, într-un dans energic ce se oprește numai când haina lor argintie atinge crengile a câte unui copac, sticla vreunei ferestre  sau mustățile vreunui pisoi aflat la vânătoare. Totul pare cufundat într-o liniște surdă, iar plapuma cea groasă de omăt se întinde cât vezi cu ochii.

Liniștea nu durează, însă, prea mult. De îndată ce răsare soarele, copiii ies la joacă, dezmierdați de razele călduțe, dar înșelătoare. Zâmbetul lui strălucea încă pe cer, dar șederea avea să-i fie scurtă, iar căldura, mai puțin generoasă. Să...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in