Compunere despre 1 Decembrie

Se apropie ziua de 1 Decembrie și ai primit tema de a scrie o compunere despre această sărbătoare națională a românilor? Profesorii noștri de limba și literatura română te ajută și îți pun la dispoziție acest material care îți va folosi ca sursă de inspirație.

În plus, acest material îți va folosi și ca o lecție de istorie. Accesând compunerea despre ziua de 1 Decembrie vei afla când a fost desemnată această zi sărbătoare națională și care este semnificația pe care o are pentru români.

Compunere despre 1 Decembrie

Astăzi este 1 Decembrie, Ziua Națională a României. De regulă, an de an, în această zi, sărbătorim ieșind în stradă pentru a urmări programul paradei militare. Anul acesta, însă, câțiva domni profesori s-au gândit că specificul acestei zile trebuia simțit cum se cuvenea: în locul cu care este asociată această sărbătoare, și anume, la Alba Iulia. Așadar, a fost organizată o excursie pentru elevii școlii, iar de Ziua Națională a României am fost cu toții încântați să sărbătorim această zi în orașul de care se leagă această dată deosebită.

Ziua de 1 Decembrie a fost desemnată drept sărbătoare naţională în anul 1990, datorită semnificației sale cu totul deosebite pentru istoria noastră, a românilor. Evenimentul propriu-zis, sărbătorit anual în această zi, se referă la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și a Maramureșului la Vechiul Regat al României. În întâi Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia,...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in