Rezumat

„Comoara din insulă” este titlul unui roman scris de Rober Louis Stevenson, un cunoscut autor scoțian. Apărută inițial de-a lungul anilor 1881 și 1882, în foileton, în revista pentru copii intitulată „Young Folks”, opera avea un alt titlu („The Sea Cook”), iar scriitorul se semnase cu pseudonimul „Căpitanul George North”. Cea dintâi ediție a romanului a fost publicată în volum la data de 14 noiembrie 1883.

Acțiunea romanului are loc pe coasta de vest a Angliei, la jumătatea secolului al XVIII-lea. Protagonistul este Jim Hawkins, fiul hangiului de la „Amiralul Benbow”. Într-o zi, la han poposește „Căpitanul”, sau Billy Bones (pe numele lui real), care-l plătește pe tânărul Hawkins, în vârstă de numai cincisprezece ani, pentru a pândi sosirea unui marinar cu un picior, care părea să-i inspire teamă „Căpitanului”. 

După câteva luni, un matelot poreclit „Câinele Negru” îl vizitează pe Billy Bones, iar, în urma unei confruntări violente, Căpitanul suferă un accident vascular. Aflat pe patul de moarte, acesta îi dezvăluie lui Jim Hawkins faptul că cei care-i fuseseră odată tovarăși râvneau la cufă...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in