Clasificarea compușilor organici

Vrei să susții bacalaureatul la chimie organică? Clasificarea compușilor organici face parte din programa pentru bacalaureatul din 2021. Așadar, pentru a obține o notă bună la examen, e important să cunoști foarte bine și cum sunt clasificați compușii organici.

Compușii organici sunt grupați în clase de compuși organici. Începem prin a-ți prezenta care sunt clasele de compuși și cum le poți diferenția ușor unele de altele, în funcție de prezența sau absența grupurilor funcționale în structura compușilor organici. Apoi, subliniem importanța pe care o au compușii organici în viața de zi cu zi. De asemenea, îți prezentăm componentele fiecărei clase de compuși printr-o schemă care poate fi citită rapid.

Continuăm prin a detalia componentele fiecărei clase de compuși în parte. Astfel, începem cu clasa hidrocarburilor și componenetele sale. Aici includem exemple de hidrocarburi și formulele lor chimice. De asemenea, îți exemplificăm componentele clasei de compuși organici cu funcțiuni simple, precum și pe cele ale clasei de compuși organici cu funcțiuni mixte.

În final, poți să găsești exerciții cu compuși organici. Exercițiile presupun determinarea formulei brute a unui compus organic, dar și determinarea nesaturării echivalente.

Accesează „Clasificarea compușilor organici” și începe să te pregătești pentru examenul de bacalaureat la chimie organică!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Clasificarea compușilor organici

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.