Referat Clasificarea

Acest eBook e structurat sub forma unui referat care acoperă principalele teme discutate în manualele de logică cu privire la clasificare. Clasificarea este și una dintre temele prezente în programa de la bac, iar înțelegerea sa te va ajuta să obții o notă bună la examen.

În primul rând, în acest eBook îți expunem ce caracterizează clasificarea logică. Astfel, vei putea înțele mai bine la ce se referă concepte cheie precum clasele de obiecte, domeniul clasificării, sau genul și specia în clasificare. De asemenea, îți explicăm toate cele trei componente ale clasificării (elementele clasificării, clasele și criteriul clasificării), care mai apoi îți vor fi puncte de sprijin în identificarea unor clasificări corecte.

În al doilea rând, îți prezentăm ce presupune corectitudinea în clasificare și care sunt regulile ce trebuie respectate pentru ca o clasificare să fie corectă. Iar în al treilea rând, în acest eBook vei putea găsi explicate opt tipuri de clasificare, cu exemple pentru fiecare caz în parte.

Accesează acest eBook pentru a citi toate explicațiile și exemplele echipei Liceunet privind clasificarea! Printre exemple se numără și tipuri de întrebări ce ar putea apărea la bac privind clasificarea.

Extract

Mai jos poți citi un fragment scurt din eBook-ul nostru despre clasificare:

Regula intersecției

Aeastă regulă va fi întotdeauna încălcată în cazul în care facem greșeala de a selecta mai multe criterii pentru aceeași treaptă a clasificării. Dacă nu avem un criteriu unic, elementele pot cu ușurință să ajungă să facă parte din mai multe clase. 

De exemplu: Dacă vrem să clasificăm rochiile dintr-un magazin și în funcție de material și în funcție de momentul zilei în care pot fi purtate, vom putea avea aceeași rochie făcând parte și din clasa rochii negre și din clasa rochii de seară.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Referat Clasificarea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.