Istoric

Citește aici istoria civilizației Greciei Antice! Referatul cuprinde detalii interesante despre populațiile care au stat la originea formării Greciei Antice, despre conflictele militare ale grecilor, precum și despre orașe-cetate importante precum Atena și Sparta.

Fragment din referat despre Sparta și Atena:

Sparta și Atena

În istoria Greciei Antice s-au remarcat două polisuri care au avut o evoluție diferită din punctul de vedere al sistemului de guvernare. Cu toate acestea, la un moment dat ambele au deținut puterea în zonă, ajungând cu timpul să se confrunte direct: Sparta și Atena.

Modul de viață al spartanilor a făcut din ei cei mai buni soldați ai Greciei. Încă de la o vârstă fragedă, la 7 ani, copiii își părăseau familia pentru a locui în munți unde învățau să lupte, mai degrabă să supraviețuiască. Începând cu vârsta de 20 de ani, cei capabili de fapte de arme intrau în armată, serviciul durând 10 ani. Comparativ cu situația din Atena, femeile spartane făceau la rândul lor o serie de antrenamente fizice, bucurându-se de o mai mare libertate venită pe fondul vechii societăți doriene de tip matriarhal. Se spune că Licurg, un călător prin Asia Mică și Creta i-a învățat pe spartani să-și organizeze statul.

...

Mai multe informații despre Sparta și Atena, dar și alte informații de bază despre istoria civilizației grecești poți citi accesând acest referat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in