China

Ti-am pregătit aici un ghid de studiu despre China. Acesta e compus din mai multe referate care te pot ajuta să ai o imagine de ansamblu asupra istoriei Chinei și a dezvoltării sale.

Istoria Chinei Antice a fost marcată de dinastii precum Xia sau Zhou, ultima dinastie chineză antică. Dinastiei Zhou i-a urmat perioada imperială a Chinei, în timpul căreia societatea chineză s-a dezvoltat semnificativ. Perioada de vârf a Chinei Imperiale a avut loc în timpul dinastiei Tang, când chinezii au fost o putere militară și au stăpânit o suprafață impresionantă de teritoriu. Tot în timpul Chinei Imperiale confucianismul a devenit religia oficială, urmând ca mai apoi budismul să fie tot mai răspândit în rândul chinezilor.

În anul 1911 ultima dinastie imperială din China, dinastia Qing, este înlăturată în urma unei revoluții. Are loc înființarea Guvernului Provizoriu al Republicii Chineze, iar la 12 februarie 1912 este proclamată Republica Chineză. Aceste momente marchează începutul perioadei moderne în China. Această perioadă e marcată de instaurarea comunismului, un subiect pe care îl detaliem în paginile referatului.

Accesează referatele despre China și fii mai bine informat cu privire la istoria unei mari puteri globale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

China

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.