Jane Eyre de Charlotte Bronte

Jane Eyre este titlul unui roman scris de autoarea engleză Charlotte Bronte ți publicat pentru întâia oară în anul 1847, având denumirea „Jane Eyre: O autobiografie”. 

Opera poate fi inclusă în categoria bildungsromanului, întrucât prezintă parcursul lui Jane Eyre, protagonista, de la adolescență până la maturitate, dar poate fi considerată și un roman erotic, urmărindu-se povestea de dragoste dintre Jane și domnul Rochester, proprietarul castelului Thornfield. Totodată, opera are și un caracter autobiografic, fiind prezentate multe dintre experiențele autoare, pentru care  Jane Eyre reprezintă un alter-ego.

În cazul în care dorești să afli mai multe informații despre parcursul lui Jane Eyre, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat. Materialul îți va fi de mare ajutor pentru a scrie eseuri complexe despre romanul lui Charlotte Bronte.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Într-o noapte, o femeie necunoscută, pe care Jane n-o poate identifica, intră în camera ei, îi rupe voalul în două și stinge lumânarea care ardea în odaie. Jane leșină, iar în ziua nunții, află că Rochester era deja căsătorit, soția lui era nebună și locuia la mansardă, fiind păzită de Grace Poole, servitoarea ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Jane Eyre de Charlotte Bronte

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.