Lock

Oliver Twist de Charles Dickens

Lock

Oliver Twist este cel de-al doilea roman al scriitorului englez Charles Dickens. Opera a fost publicată inițial în perioada 1837-1839, sub forma uni roman în serie, iar în anul 1838 a fost publicată integral, având forma unui roman în trei volume.

Acțiunea se desfășoară în Anglia, în secolul al XIX-lea, iar protagonistul este Oliver Twist un băiat orfan, care până la vârsta de 9 ani locuiește într-un azil pentru oamenii sărmani, iar apoi este trimis la muncă și exploatat. Hotărât să fugă la Londra în căutarea unui trai mai bun, Oliver îl întâlnește pe pe Jack Dawkins, un hoț de buzunare cunoscut sub numele de „Artful Dodger”, iar astfel face cunoștință și cu Fagin, șeful unei bande criminale.

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet îți va fi mult mai ușor să înțelegi subiectul romanului și temele întâlnite în acest text. De asemenea, ți-am pregătit și un material în limba engleză, care îți va fi de mare ajutor dacă va trebui să realizezi analiza romanului Oliver Twist de Charles Dickens.

Iată și un scurt fragment din rezumatul romanului:

Sătul de chinurile prin care trecuse, Oliver părăsește locul în care se afla și decide să-și încerce norocul de unul singur. Își propune să ajungă la Londra, iar pe drum îl cunoaște pe Jack Dawkins, poreclit „șmecherul”. Acesta îl hrănește pe Oliver și îl conduce apoi până la Londra. Acolo, pe o stradă murdară în care locuiau oameni săraci, protagonistul intră alături de Jack într-o casă...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Oliver Twist de Charles Dickens

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.